Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  Με πάση εκκλησιαστική λαμπρότητα θα εορτάσει φέτος η ενορία μας τη μνήμη του Αγίου Νικολάου. Φέτος στην πανήγυρι έχει προσκληθεί ο εφημέριος της ενορίας της Σάμης Αρχ. Παΐσιος Παράσχης ενώ τον θείο λόγο στον εσπερινό θα κηρύξει ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως μας Αρχ. Σπυρίδων Πετεινάτος. Αλλά φέτος μεγάλη ευλογία για το χριστεπώνυμο πλήρωμα είναι που θα τεθεί για πρώτη φορά τεμάχιον ιερού λειψάνου του Αγίου προς προσκύνηση, όπου φυλάσσεται στην ενορία μας. 
     Τέλος, και καιρού επιτρέποντος, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, και σε συνεργασία με την έτερη πανηγυρίζουσα ενορία του Αγ. Νικολάου των Λειβαθηνάτων και με τον εφημέριο της π. Χαραλάμπο Μαρκέτο, θα λάβει χώρα στη πόλη μας για πρώτη φορά λιτανεία των εικόνων του Αγίου Νικολάου προς στο λιμάνι με κοινή δέηση υπέρ των ''εν θαλάσσες καλώς πλεόντων''.           
                                                           
                                                                ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 


Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

φωταγώγηση των δέντρων για τα Χριστούγεννα!

   Η εκκλησία μας σιγά σιγά μας προετοιμάζει για το μεγάλο γεγονός της σαρκώσεως του θείου λόγου. Μετά την έναρξη της νηστείας και του ιερού σαρανταλείτουργου, ήρθε η μεγάλη εορτή των εισοδίων της Θεοτόκου για να ξεκινήσουμε να ψάλλουμε στους ναούς το ''Χριστός γεννάται''. Επόμενος ύμνος που από αύριο 26/11 θα ξεκινήσουμε να ψάλλουμε είναι το πολύ ωραίο κοντάκιο '' Η παρθένος σήμερον τον προαιώνιον λόγον'', Και μέρα με τη μέρα με τις μνήμες των αγίων προστίθονται κι άλλα τροπάρια. Βλέπετε πόσο ωραία η εκκλησία έχει προνοήσει μέσα από τη λειτουργική ζωή να μας φέρει  σιγά σιγά όλο και πιο κοντά στα Χριστούγεννα, και να ζούμε όλο με πιο μεγάλο πόθο τη προσμονή του μεγάλου γεγονός.
  Στην ενορία μας και εν' όψει της πανηγύρεως του Αγ. Νικολάου, και πριν ξεκινήσουμε να ασχοληθούμε με τα εντός του ναού προετοιμασίες, είπαμε να ασχοληθούμε με τα έξω. Έτσι και με προτροπή της γειτονιάς φωταγωγήσαμε τα δύο δέντρα της πλατείας του ναού, για να δώσουμε ένα χρώμα και μια ζωντάνια στις γιορτές που έρχονται. Και του χρόνου να είμαστε καλά.
 ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΑΔΕΣ & ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!




  

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ 2014

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Ι.Ν.ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΗΝΙΑΤΩΝ κ’ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
miniaton-analipsi.blogspot.com                                 e-mail: ag.nikolaosminiaton@gmail.com

ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ
2014
    Σας  προσκαλούμε  να  συμμετάσχετε  και  εφέτος  στο  Ιερό  Σαρανταλείτουργο ,στην  τακτική  Θεία  Κοινωνία με νηστεία, άσκηση ,Ελεημοσύνη και  Εξομολόγηση, δίνοντας  τα  Ονόματα  των  Οικείων  Σας  (Ζώντων  και  Κεκοιμημένων ) γραμμένα  στο  Δίπτυχο  της  Ενορίας  και  σε  συνεννόηση  με  τον  Ιερέα  να επιλέξτε  μια  ημέρα  από  τις  Σαράντα  για να  προσφέρετε  τα Τίμια  Δώρα  (πρόσφορο ,νάμα , λάδι, κ.τ.λ ) τα  οποία  είναι  απαραίτητα  για  την  τέλεση  του  Μυστηρίου.         
    Αγαπημένοι  αδελφοί .                                                              
    Με την ευχή  Της  Παναγίας  μας ,εφόδιο  πνευματικό  για  την  ζωή  μας  , τα  έργα μας, τα  παιδιά  μας ,  τις  Οικογένειες  μας,  ας ξεκινήσουμε και εφέτος την πνευματική μας πορεία προς το Σπήλαιο της Βηθλεέμ για να νοιώσουμε την Χαρά που ένοιωσαν οι Μάγοι, οι Ποιμένες και οι  Άγγελοι όταν προσκύνησαν τον Νεογεννημένο  Χριστό μας.
εκ του εφημερίου

Φωτο απο την 4ημερη εκδρομη μας και το Πρωτοκύριακο στη Κερκυρα

 Και εφέτος (έτσι όπως το πάμε κάθε χρόνο θα δίνουμε το παρόν) βρεθήκαμε με την ενορία μας στη πόλη και στο νησί της Κέρκυρας για την εορτή του Πρωτοκύριακου. Λίγες φωτογραφίες από τα προσκυνήματα που επισκεφθήκαμε καθ'οδον, την πανήγυρι και τη λιτανεία,  αλλά και από το αποχαιρετιστήριο δείπνο Ληξουριώτικη βραδιά στη Κερκυρα.

Μονή Φανερωμένης Λευκάδος κ' Πάργα


 


ΚΕΡΚΥΡΑ
Αγ. Σπυριδων, Αγ. Θεοδώρα, Μονή Πλατυτέρας και τέλεση τρισαγίου στον μακαριστο μητροπολίτη Κερκύρας Πολύκαρπο, Ποντικονήσι, Αχιλλειο.

 

 




 






Η πανηγυρις του Αγ. Σπυριδωνος (εσπερινος -θ. λειτουργια - λιτανεια)













 

 



 

 

  

      
  η απογευματινή επίσκεψή μας στην Ι.Μ.Αγ.Παρασκευή Κυνοπιάστες  όπου  φυλλάσεται το άφθαρτο χέρι της Αγίας  



αποχαιρετιστήριο δείπνο με καντάδες.......

 

Αγ. Παρασκευή Καναλλάκι Πρεβέζης και το Ηρώων στο Μεσολόγγι




επίσης βιντεο απο τη λειτουργία μπορειτε να δειτε στο link:

https://www.youtube.com/watch?v=8t0PKfx66RY

και απο τη λιτανεια στο link:

https://www.youtube.com/watch?v=vIOoRKM_wHQ